2011-01-25

Terroristtankar


Så har det hänt igen. Ett nytt terroristdåd. Vad driver dessa människor? Är det den klassiska martyrdöden som hägrar? Den som lovar direktbiljett till paradiset där 72 eviga oskulder, honungsmjölk, bäckar av vin (som man inte blir full eller bakis av) och annat gott väntar.

Känns som om man ändå tar en rätt fet chansning om man utlöser den där bomben. Om vi förutsätter att det handlar om fundamentalistiska muslimer som utför många av dessa självmordsbombningar så finns trots allt passager i Koranen som säger att man inte får skada eller döda barn, kvinnor eller oskyldiga. Inte ens under Jihad. Men detta är ju precis vad som händer när en galning går in bland folk i syfte att döda så många som möjligt.

Vad ligger bakom dessa människor? Hur trasiga är de? Hur hjärntvättade är de?

Är man djupt troende och inser att man levt lite slarvigt kanske man inser det futila i att försöka ta sig till paradiset, men i och med martyrdöden så förlåts alla synder, vilket förstås är praktiskt.

För mig som icke troende så är det ändå väldigt svårt att förstå hur en person kan hata så mycket, alternativt förminska sig själv såpass mycket att man inte ser sitt egna liv som värt något.

Att vara egocentrisk är kanske inte något eftersträvansvärt, men ibland så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar